Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
ADANA, kardeşliktir “bize gidelim”dir , “bizde yiyelim”dir , “bizde kalalım”dır… “Bende para var oğlum sen gel”dir.. Beraber dayak yiyip… …kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır..

6 Ekim 2016 Perşembe

ADANA DENİLİNCE KEBAP KEBAP DENİLİNCE ADANA


Adana Kebap (Kıyma), Adana'ya özgü bir kebap çeşididir.Adana Kebabı'nı diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. 

Adana Kebabı, Adana'da yenir. Çünkü usulüne göre pişen gerçek Adana Kebabı, dillere destan eşsiz lezzetiyle ilk kez yiyenleri bile kendine müdavim eder. Bu lezzetin sırrı ise yöreye özgü taptaze malzemeler, dünden bugüne taşınan geleneksel yöntemler, pişirenin ustalığı ve kuşkusuz ki en önemlisi; Adana'da olmanın, kebabı yudumlarken Adana'yı solumanın verdiği keyiftir.



Adana Kebap Tarifi 

MALZEMELER 
1 Adet kuzu budu
bir miktar Ev kıyması ve makine kıyması
kuyruk yağı
kırmızı biber
kırmızı toz biber
tuz
Üzeri için:
pirzola
kanat
kaburga
domates 
biber

Kuzu etini sıyırıp butu açıyoruz. Eti temizliyoruz. Ev kıyması, makine kıyması ve kuyruk yağını zırhlıyoruz. Tuzunu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yoğururken malzemelerin birbirini tutması için su ekliyoruz. Kırmızı biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartıyor ve ince ince kıyıyoruz. Suyunu sıkıp çıkardıktan sonra kıymaya ekliyoruz. Kırmızı toz biberi de ekleyip yoğruyoruz. Hazırladığımız malzemeyi incelterek ve elimize yapışmaması için su ile ıslatarak şişe diziyoruz. Şişte sadece elimizle tutacak kadar yer bırakıyoruz. 6-7 dakika kömür ateşinde her iki tarafı da nar gibi kızarana dek pişiriyoruz. Üzerini süslemek ve renkli bir sunum yaratmak için pirzola, kanat, kaburga, beyti sarma, domates ve biber ile birilkte servis ediyoruz.

Şimdi sizleri eşsiz lezzetin fotograflaıyla başbaşa bırakıyoruz










1 yorum:

  1. Toptan Kelle Eti Kıyması  Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır

    YanıtlaSil