Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
ADANA, kardeşliktir “bize gidelim”dir , “bizde yiyelim”dir , “bizde kalalım”dır… “Bende para var oğlum sen gel”dir.. Beraber dayak yiyip… …kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır..

30 Kasım 2016 Çarşamba

YÖRESEL TATLILARIMIZ

ADANA KARAKUŞ TATLISI 


Karakuş tatlısı

Karakuş Tatlısı Malzemeleri

Hamur İçin;
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı İçin;
  • 750 gram ceviz içi
  • Tarçın
  • Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağ
  • Şerbeti İçin:
  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1-2 adet limon tuzu




Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hamur için tüm malzeme bir kaba alınıp özleşene kadar yoğurulur. Hamur 2 saat kadar dinlendirilir. Şerbet için su ve şeker 10-15 dakika kaynatılır. Limon tuzu eklenip karıştırılır ve soğuması için ocaktan alınır. Hamur 2 ya da 3 bezeye ayrılır. Bezeler nişasta ile açılabildiği kadar ince açılır. Yufka oklava yardımı ile yelpaze gibi 4-5 parmak genişliğinde yarısına kadar katlanır. Hamur katlarının üzerine 3 cm aralıkla ceviz tarçın karışımından konulur.
Kalan hamur yine yelpaze şeklinde katlanarak cevizlerin üzeri kapatılır. Cevizlerin arasında boşta kalan kısım parmakla sıkılarak birleştirilir ve kesilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Tatlı hamurları bol kızgın yağda kızartılır. Sıcak tatlılar soğuk şerbete atılıp çıkartılırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder