Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
ADANA, kardeşliktir “bize gidelim”dir , “bizde yiyelim”dir , “bizde kalalım”dır… “Bende para var oğlum sen gel”dir.. Beraber dayak yiyip… …kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır..

30 Kasım 2016 Çarşamba

YÖRESEL TATLILARIMIZ

ADANA TAŞ KADAYIF 



Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için
  • 130 g Bizim Yağ
Üzeri için
  • Ceviz




Taş Kadayıf / Adana hazırlanışı
Hamur için maya, ılık su, şeker ve tuzu bir kasede karıştırın. Maya kabarıp köpürünceye kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. İrmik, un, süt ve karbonatı ilave edip 2-3 dakika çırparak karıştırın. Kasenin üzerine bir kapak kapatın ve bir saat kadar mayalanması için bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın ve 30 g Bizim Yağ’ı eritin. Mayalanan hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu alıp tavanın ortasına dökün ve tavayı hafifçe çevirerek hamuru küçük yuvarlak şekline getirin. Üzeri göz göz olup kabarmaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip fazla kurutmadan ocaktan alın (sadece bir tarafı kızaracak). Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. İç harcı için ceviz, tarçın ve şekeri bir kasede karıştırın. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kızaran kadayıfın üst kısmına cevizli tarçınlı harçtan yerleştirin ve hamuru ikiye katlayın. Cevizli harç dışarı taşmayacak şekilde kenarlarını iyice bastırın. Taş kadayıfları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kadayıfları erittiğiniz 100 g Bizim Yağda kızartın. Üzerine soğuyan şerbetten gezdirin. Ceviz ile süsleyerek servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder