Hakkımda

Fotoğrafım
İstanbul, Türkiye
ADANA, kardeşliktir “bize gidelim”dir , “bizde yiyelim”dir , “bizde kalalım”dır… “Bende para var oğlum sen gel”dir.. Beraber dayak yiyip… …kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır..

30 Kasım 2016 Çarşamba

YÖRESEL TATLILARIMIZ

ADANA HALKA TATLISI 



MALZEMELER Hamuru İçin; 2 su bardağı irmik 
1,5 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta Şerbeti İçin; 3 su bardağı toz şeker 4su bardağı su Bir kaç damla limon suyu 
Üzeri İçin; Toz antep fıstığı Hamurları Kızartmak İçin; sıvı yağ 




HAZIRLANIŞI: Derin bir kabın içine irmik, un, yoğurt, süt, kabartma tozu ve yumurta kırıp yoğurun. Şerbet için toz şeker, su ve birkaç damla limon suyunu bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Hamurunuzu kızdırdığınız yağın içine sıkma torbası yardımıyla halka şekli verin ve kızartın. Sıcak halka tatlısını soğuk şerbete batırıp servis tabağına alın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder